Content marketing: informatie op maat van je publiek

Verover harten met (steengoede) content

Content marketing is belangrijker dan ooit. Het omvat alle soorten marketing waarbij originele content wordt gemaakt en verspreid. Dit kan gaan van nieuws- of blogberichten tot handleidingen, video’s en foto’s. Het doel is om de zichtbaarheid van je merk te vergroten, je expertise te tonen en klanten aan te trekken.

Een groot verschil met traditionele reclame is dat je als bedrijf niet rechtstreeks iets probeert te verkopen, maar dat je door informatie en advies te geven geloofwaardigheid en vertrouwen opbouwt. En dat is natuurlijk heel belangrijk om klanten aan te trekken. Ook de zoekmachines lusten wel pap van content marketing: door unieke inhoud te publiceren, stijgt je website in de ranking van Google.

Content is where I expect much of the real money will be made on the Internet.

Bill Gates

Content is King!

Content is King’, schreef Bill Gates al in 1996. ‘Content is where I expect much of the real money will be made on the Internet.’ En gelijk had hij! Op voorwaarde dat het unieke, kwalitatieve content is die entertainend, nuttig en interessant is voor je doelgroep.

Volgens het Content Marketing Institute is content marketing een ‘strategische marketingaanpak die zich toespitst op de creatie en verspreiding van waardevolle, nuttige en consistente content om een specifiek en gedefinieerd publiek aan te trekken, te behouden en uiteindelijk te overtuigen tot een winstgevende actie.’

Met andere woorden: content marketing laat je toe om op een niet-commerciële manier met klanten en prospects te communiceren, zodat zij je daar op de (middel)lange termijn voor belonen.

Wat kunnen wij voor jouw betekenen?

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Hoe kan Websteak je hiermee helpen?

DigitalMarketing Icons-07

Content-strategie

Dit is een onontbeerlijke leidraad voor doelgerichte en slimme contentkeuzes. We stippelen een content marketingstrategie uit waardoor de bedrijfsdoelstellingen gehaald worden en onze inspanningen meetbaar zijn. Door de juiste mediamix te bepalen en de meest geschikte kanalen te kiezen, halen we het onderste uit de kan.

DigitalMarketing Icons-07

Content-kalender

Een goede planning is onmisbaar. Wij stellen een contentkalender op zodat je op een consistente manier (potentiële) klanten kunt voorzien van updates. Een contentkalender geeft de sturing die je nodig hebt voor de planning en publicatie van content. Door je contentinspanningen gericht te sturen, geef je meer slagkracht aan je posts.

DigitalMarketing Icons-07

Copywriting

De diensten van je onderneming omschrijven met de juiste (zoek)woorden, een interessante bedrijfsblog om je bedrijf in de kijker te zetten… Onze copywriters schrijven boeiende content die lezers aanzet tot actie én die hoog in de zoekresultaten verschijnt dankzij SEO. Wij achterhalen wat je publiek bezighoudt met als resultaat leuk verpakte content die aanspreekt.

DigitalMarketing Icons-07

Distributie & social

Content en social media zijn onlosmakelijk verbonden. Boeiende en leesbare content op maat van je publiek verspreidt zich als een lopend vuurtje over social media, wat het bereik van jouw content alleen maar vergroot. Door op een doordachte manier te posten op social media, doe je op een laagdrempelige en effectieve manier aan klantenbinding.